Suklaa-kahvi muffinssit ja Isänpäivä

Makean himon yllättäessä, leivottiin Tuukan kanssa jokin aika sitten suklaamuffinsseja. Muffinssit ovat tosi helppoja ja nopeita leipoa, saa himoon heti helpotusta ja pieni apuri jaksaa juuri tämän aikaa kiinnostua asiasta.



Minulla ei ole mitään tiettyä ohjetta, vaan aina katson tilanteeseen sopivan netistä. En tykkää resepteistä, joissa pitää aluksi vatkata sokeri ja voi, vaan tykkään aloittaa vatkaamalla sokerin ja kananmunat. Onneksi näitä on molempia saatavilla hyvin. Tämän ohjeen mukaan tuli näyttävät muffinssit, mutta koostumus ei ollut aivan täydellinen tai se olisi ainakin vaatinut jotain kosteaa kuorrutusta/päällistä. Kahvin kanssa tosin meni ihan hyvin. Muokkasin vähän reseptiä ja lisäsin siihen pikakahvia, koska tykkään suklaasta ja kahvista, hah. Ohje meni näin:

2 munaa
2dl sokeria
1dl maitoa
100g sulatettua voita
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
2rkl kaakaojauhetta
2rkl pikakahvia

Ensin vaahdota siis munat ja sokeri, lisää sitten maito ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet erikseen ja lisää taikinaan. Sitten vain taikina muffinssi vuokiin ja paista noin 12 minuuttia 200 asteessa.






Ensi kerralla aion käyttää tätä reseptiä, mutta lisätä joukkoon vielä esim turkkilaista jugurttia tai piimää antamaan kosteutta. 


Suklaaterveisin,
Tiina

P.s. Meillä vietettiin etuajassa isänpäivää, koska Pietu on loppuviikon reissussa. Tein uudelleen näitä muffinsseja, mutta lisäsin Turkkilaista jugurttia noin desin verran ja lopputulos oli täydellinen. Tuukka antoi myös päiväkodissa tehdyt isänpäivä lahjat keskiviikkona Pietulle.
Hyvää viikonloppua kaikille!







Kommentit