Ristiäiset

Ristiäiset olivat viime lauantaina, jonka jälkeen sunnuntaina oli jotenkin takki ihan tyhjä kun oli niin kovin miettinyt ja valmistellut juhlia ja sitten ne olikin ohi. Tämä viikko on mennyt jotenkin ihan hulinalla ohi ja ollut kaikkea tekemistä, kun T oli päikyssä ke-pe, jolloin yleensä on aikaa kirjoitella blogia. Nyt lapset ovat päiväunilla ja ulkona on ihana ilma ja hyvä kirja odottaa lukemistaan, mutta haluan nyt ensin päivittää tänne juhlat ja muistella tunnelmia.





Juhlat menivät hienosti ja olen enemmän kuin tyytyväinen päivään. Kiireeltä ei vältytty ja muutama juttu jäi kesken tai tekemättä kokonaan, mutta itse juhlassa tunnelma oli rento ja lämmin. Toisin kuin kuvissa yllä, neiti oli oikein nätisti toimituksen ajan eli nukkui Pauliinan sylissä. Pappi oli varma, että neiti herää, kun kastaa tytön, koska vesi oli kuulemma tosi kylmää, mutta eipä herännyt. Oltiin laitettu vesi kastemaljaan ajoissa, että siitä tulisi huoneenlämpöistä, mutta ilmeisesti näin ei ollut käynyt, hah.  

Koko perjantai päivä tehtiin hommia mummin kanssa meillä juhlia varten. Perjantai iltana tuli sitten vielä sisko ja ukkikin mukaan, sekä lauantai aamusta vielä Pietukin. Lauantaina sama juoksu jatkui, hah, näin aina meidän juhlissa. Terassi oli tosiaan laitettu juhlakuntoon, mutta ikävä kyllä ilma oli hieman liian viileä terassilla oleiluun. Mahduttiin kuitenkin hyvin sisälle kaikki ja lapset vielä pystyivät juoksemaan ympäri asuntoa. Sisältä koti saatiin melkein valmiiksi juuri ennen juhlia (voi olla, että osa tavaroista laitettiin nopeasti vain kaappeihin piiloon ja ovet äkkiä kiinni), paitsi yläkerta, koska siellä seitsemän ihmistä laittoi itsensä juhlakuntoon juuri ennen juhlia. 



Minun tekemän listan mukaan, muistin, että itselleni jäi vain pääkakun valmistus. Myöhään perjantai iltana kuitenkin kävi ilmi, että minun tuli tehdä myös nuo rieskarullat, APUA. Olin myös unohtanut suklaapallot, mutta ne onneksi muistin vähän aiemmin, huh. Perjantai iltana siskon kanssa vielä kasteltiin pallot suklaassa ja lauantaina heti aamusta kauppaan hakemaan rieskarulla tarvikkeita ja Pietu teki ne sitten, kun minä siivoilin paikkoja. Pietu kyllä itse tarjoutui tähän hommaan, koska tiettävästi mieluummin laittaa ruokaa kun siivoaa, hah. Itse kakku, josta puhuin viime postauksessa, onnistui ihan ok... Täysin tyytyväinen lopputulokseen en itse ole, mutta hyvillä mielin se tarjolle laitettiin ja olihan se kuitenkin ihan hyvää. Olisi ehkä kuitenkin pitänyt tehdä yksi harjoituskakku, niin olisin tehnyt ehkä jotain toisin.. noooo mutta kohtahan on Tuukan synttärijuhlaa, joten taas saa leipoa.



Eikä kakku nyt niin vaikeaa ollut tehdä, vain tuo päällissuklaa (keltainen) ei mennyt kuten halusin/haluttiin. Ja elintarvike väreillä kikkailu oli ihan helppoa, vaikka sitä vähän jännitin. Ohjeen kakkuun katsoin kinuskikissalta täältä, värit vain sovelsin meidän juhliin sopiviksi. Sitten meillä oli suklaapalloja, nämä olivat hyviä, mutta toooosi makeita. 




Suklaapallojen taustalla nuo viime hetken lohirullat, hah. Ne piti tehdä tällä ohjeella, mutta siitä jouduttiin hieman oikomaan eli ostettiin rieskat valmiina. Varmasti itse tehdystä rieskasta tulee paremmat ja niitä ehkä sitten seuraaviin juhliin kokonaan itsetehtynä. 





Suosituin tarjottava oli juhlissa kuitenkin tuo pavlova ja se onkin siskon bravuuri leipomus. Hän on löytänyt hyvän reseptin täältä. Tällä reseptillä tehty jo monta kertaa kyseinen herkku ja aina onnistunut eli suosittelen lämpimästi.

Juhlissa meillä oli yhteensä 15 henkeä ja nämä tarjottavat riittivät hyvin. Meillä ei tällä kertaa ollut ollenkaan voileipäkakkua, vaan pärjättiin näillä suolaisilla mielestäni hyvin. Kaikenkaikkiaan hyvä pöytä oli!



Kastepöydän kruunasi minun uusi Cooee vaasi, jonka hankin juhlia varten tamperelaisesta sisustuskaupasta. Olin tämän vaasin bongannut muutamasta eri paikasta ja se on jäänyt mieleeni. 




Tytöstä tuli Eevi Linnea.
Hän tosiaan otti melko rennosti juhlapäivänä. Alla oleva kuvat hänestä olen kuitenkin ottanut tällä viikolla, koska juhlapäivänä ei ollut aikaa kuvaukselle. Lisäksi nuo keltaiset pom pomit oli sisko tilannut juhlaa varten, mutta kiiressä ne jäivät laittamatta, hah. No mutta tulevat nyt näin esille tytön juhlissa. 





Siinäpä ne juhlat, kivaa oli ja ilolla muistan tämän päivän. Kiitos vielä kaikille mukana olijoille.

Tiina <3 

Kommentit