Kesä 2018, vol 3

Ekaa kertaa pidettiin Tuukalle ihan oikeat kaveri synttärit, nyt kun hän täytti 4v. T ei yhtään tykkää olla huomion keskipisteenä ja onkin useasti pyytänyt, ettei hänelle saa laulaa. T ei myöskään yhtään tykkää pitää farkkuja jalassa tai muutakaan vähän siistimpää. Jos hän itse saisi päättää niin t-paita ja shortsit / kolitsi housut olisi aina päällä. Ollaan yhteisymmärryksessä hommattu hänelle sopivat ja mieluisat farkut, mutta ei, ne ei mene päälle taisteluitta. Muiden synttäreille tms juhliin "pakotan" hänet laittamaan nuo kyseiset farkut, mutta omille synttäreille saa laittaa mitä itse haluaa (ainakin melkein, hah). Järjestettiin hänelle aika Tuukan näköiset juhlat eli juoksua ja temppuhippaa kavereitten kanssa, "jumppa"vaatteet päällä. Plus vähän herkkuja. Juhlat järjestettiin Liikuntakeskus Hipassa Leinolassa ja ohjelmaan kuului ohjattua jumppaa, herkkutauko ja jumpparataa. Kuulostaa täydelliseltä, juuri sellaiset, mistä T tykkää.

Valitettavasti juhlat eivät tuon liikuntakeskuksen taholta sujuneet mutkitta ja minä ja P pahoitimme mielemme aika lailla. Lapsilla kuitenkin oli kivaa, enkä halunnut pilata Tuukan tai kanssa juhlijoiden päivää, joten yritettiin pitää hauskat synttärit. Sain jälkikäteen sovittua asiat liikuntakeskuksen kanssa, mutta päällimmäisenä muistona tuosta päivästä on ikävä kyllä paha mieli. En tämän enempää, enkä tarkemmin asiasta tässä puhu ja toivon vain, että Tuukalle jäi hyviä muistoja ensimmäisistä kaverisynttäreistään, se on tärkeintä. Ja tietenkin, että vierailla oli hauskaa. Tuukalla on kyllä erikivoja kavereita, äidinkin mielestä! Tuota ryhmäkuvaa kun katson, niin muistan kivan jutun. Ohjaaja pyysi lapsia käymään istumaan, niin otetaan ryhmäkuva. Kaikki huusivat: "Minä haluan Tuukan viereen!"





Kaverisynttäreistä kun oli joten kuten selvitty, niin lauantaina juhlittiin kotona sukulaisten ja toisten kavereitten kanssa. Matkustelujen ja muiden kiireiden takia nämä lauantain juhlat järjestin tosi pienellä suunnittelulla ja käytin hyväkseni edellisten vuosien synttäreiden muistiinpanoja. Ainoa toive Tuukalta oli Spiderman kakku. Kakun osat oli täysin samat kuin Eevin synttärikakussa maaliskuussa, mutta yritin värjätä päällis-kreemin siniseksi siinä onnistumatta. Kaatelin sekaan vaikka mitä värejä, mutta lopputulos oli tämä.









Lisäksi juhlissa tarjottiin minun suurinta herkkua, ruissipsejä ja lohitahnaa, sekä voileipäkakkua (ohje löytyy täältä), suklaamuffinsseja tällä minun omalla ohjeella, pullaa ja Tuukan valitsemia pipareita. Tarjolla oli myös popcorneja ja karkkia. Tarkoituksella leivottiin ja tehtiin vähemmän kuin viime juhlissa (esim Eevin synttärit), koska edellisinä kertoina tarjottavia on jäänyt rutkasti yli. Nyt sitten tietenkin kävi niin, että tarjottavat meinasi loppua kesken. Paistettiin lisäksi vielä sulhaspiirakoita ja selvittiin näin hienosti. Oli taas ihan tosi kivat juhlat, minkä huomaa myös kuvien määrästä, puhelin oli koko ajan hukassa ja tilanteet menivät nopeasti ohitse. Näitä juhlia nyt tässä kun samalla muistelee niin tulee niiiiin hyvälle tuulelle!

Tänä vuonna meillä oli uutuutena Tuukan synttäreiden (aikuisten) jatkot, kiitos Pauliinan! Syötiin ja juotiin, sekä nautittiin toistemme seurasta, parasta! Pidettiin mölkkykisat ja tikanheittokisat, josta ihan pakko mainita, että tikanheittokisan voiton vei minun tiimini, hah! Kuvia näistä illan ilotteluista on jonkin verran, mutta täysin julkaisukelvottomia ja hyvä niin. Ensi vuonna sitten uudestaan kaverit!

Ei ihan riitä vielä tämä kolmaskaan kesäpostaus, koska nyt mennään vasta heinäkuun alussa eli tulee ainakin vielä vol 4. Jossei siihen mahdu hyvin kaikki niin tulee vielä vol 5, apuaaa!

Tiina

Kommentit